Intrebari frecvente

Ce este psihoterapia ?

Psihoterapia este termenul folosit pentru a descrie orice utilizare de instrumente psihologice pentru tratamentul unei boli emotionale si psihologice, cum ar fi anxietatea, depresia,  tulburarile obsesiv compulsive, fobiile, tulburarile de alimentatie, viciile si tot ce provoaca suferinta psihica si emotionala. Psihoterapia nu implica utilizarea de medicamente si are scopul de a atenua stresul psihologic vorbind cu un profesionist.

De ce sa caut un psihoterapeut ?

Nu este ceva  neobisnuit ca o persoana sa se simta nefericita sau deprimata  din cand in cand sau pentru perioade mai lungi de timp . Evenimente de viata neasteptate pot arunca viata noastra in dezordine sau evenimentele  din trecut pot exercita o influenta negativa asupra sanatatii si bunastarii noastra in prezent . Aceste ganduri nedorite , sentimente si circumstante pot avea un impact semnificativ  asupra capacitatii noastre de a face fata fiecarei zile ,iar  sanatatea noastra mentala poate fi testata la extrem experimentand sentimente de izolare , depresie , disperare si anxietate .

Vorbind cu un profesionist , intr-un mediu sigur,fara a fi judecat ,  despre gandurile si sentimentele noastre ,stresul psihic poate fi usor diminuat.

Vorbind cu un profesionist , nu e ca si cum ati vorbi cu familia si prietenii , care pot adesea sa se poarte ca si cum ar sti ce este ” corect ” pentru cineva . Terapeutul  a  fost supus formarii educationale si clinice si are experienta in insotirea  clientilor catre o mai buna constientizare de sine si intelegere .

De cate ori va trebui sa merg ?

Sedintele au loc in mod obisnuit o data pe saptamana timp de 50 de minute. Participarea in fiecare saptamana este importanta pentru progresul terapiei. Frecventa si durata  sesiunilor  se pot stabili de comun acord , de catre client si terapeut . Unii clienti ar putea participa la sedinte scurte de mai multe ori pe saptamana .

Care este onorariul?

Onorariul va  fi convenit inainte  de inceperea tratamentului intre client si terapeut.Psihoterapeutul  va trata fiecare caz in mod individual si va lua in considerare circumstantele personale  atunci cand se stabileste onorariul, in special in cazul in care clientul frecventeaza mai mult de o sedinta pe saptamana.

Plata se face la sfarsitul fiecarei sedinte de terapie.

Pentru o buna desfasurare a activitatii, rugam ca pacientii sa anunte cu cel putin 24 de ore inainte,daca nu pot ajunge la sedinta programata.

Ce se va intampla in prima sedinta ?

Prima sedinta va dura pana la 50 de minute . Clientul va fi invitat de catre terapeut sa vorbeasca despre ceea ce l-a adus la cabinet ,despre  problemele care sunt ingrijoratoare pentru el.

Clientul ar putea fi rugat sa vorbeasca despre viata lui,despre familie , prieteni , locul de munca , relatiile sale . Clientul va fi invitat sa vorbeasca despre ceea ce  considera important .

Cat timp va dura terapia ?

Deoarece in psihoterapie nu putem stabili de la inceput cat timp va fi necesar pentru rezolvarea problemelor pacientului , nu putem recomanda un anumit numar de sedinte . Fiecare client in parte va avea ocazia de a discuta tratamentul sau cu terapeutul si incetarea tratamentului poate fi convenita de comun acord  .

Ce pot astepta de la terapeutul meu ?

Relatia terapeutica este diferita de toate celelalte  relatii. Relatia dintre un terapeut si un client este strict profesionala, in sensul ca este o  relatie care are ca scop unic urmarea procedurii de tratament. Psihoterapeutul respecta codul de etica si conduita a organismelor profesionale la care este afiliat. Clientii se  pot astepta din partea terapeutului ca acesta sa fie : etic, dedicat, pregatit  profesional, plin de compasiune, tolerant si de incredere.

Activitate suspendata!

Incepand cu luna NOIEMBRIE 2019 , activitatea cabinetului este suspendata din motive personale. Multumim pentru intelegere.