Servicii oferite

Adulti

Pot exista momente cand este necesar sa vorbim cu altcineva in afara de prieteni sau familie. Nu este neobisnuit sa te simti deprimat din cand in cand, sau pentru o perioada mai mare de timp. Psihoterapia ofera un loc sigur si confidential, in care gandurile si sentimentele pot fi expuse deschis, si fara cenzura, impreuna cu un profesionist instruit in ingrijirea sanatatii.

Sedintele de terapie exploreaza gandurile si sentimentele care au devenit ingrijoratoare si care exercita o influenta negativa asupra sentimentului unei persoane de bunastare emotionala si psihologica. O constientizare a problemelor poate permite persoanei sa faca schimbari pozitive si benefice care pot avea ca rezultat o stare de bine pe toate planurile vietii.

Psihoterapia pentru adulti poate fi utila in tratarea urmatoarelor probleme:

Depresie

Anxietate

Tulburare obsesiv-compulsiva

Atacuri de panica

Dependente

Dificultati in relatiile sociale

Stres profesional

Nivel scazut de incredere si stima de sine scazuta

Fobii

Alte probleme psihosomatice

Copii si adolescenti

Pentru copii si adolescenti ,psihoterapia foloseste tehnici specifice de interventie , pentru a-i ajuta pe acestia sa inteleaga problema pentru care au fost adusi la cabinet . Aceste tehnici pot implica discutiile , dar mai mult implica terapia prin joc si/sau art-terapie . Acest spatiu sigur permite copilului sau adolescentului sa inteleaga cauza problemelor. Terapia se realizeaza unu la unu intre copil/adolescent si psihoterapeut si este oferita confidentialitatea deplina. Parintii sau tutorii se vor intalni cu terapeutul la inceputul tratamentului si vor avea intalniri regulate pe parcursul tratamentului , dar terapeutul va respecta intotdeauna confidentialitatea oferita copilului sau adolescentului. Relatia pe care copilul sau adolescentul o are cu terapeutul este una importanta si necesita timp si incredere pentru a fi construita . Lungimea terapiei depinde de complexitatea si gravitatea problemelor.

Psihoterapia pentru copii sau adolescenti poate fi utila pentru urmatoarele :

• anxietate si fobii

• enurezis

• timiditate

• abuzul sexual

• separarea si divortul parintilor

• pierderea / moartea / nasterea unui frate

• dificultati de invatare

• tulburari din spectrul autismului

• ADHD

• depresie

Terapie de cuplu si familie

Terapeutul identifica problemele care apar in contextul relatiilor trecute si prezente. Terapia de cuplu si familie este oferita atunci cand familia solicita tratament si recunoaste faptul ca ar fi utila explorarea problemelor impreuna.

Clientii au posibilitatea de a explora diferitele posibilitati de rezolvare a problemelor lor, consecintele posibile in cazul unei anumite alegeri si de a explora modalitatile de sprijin reciproc, atunci cand o noua directie este aleasa.

Fiind prezenta toata familia, permite terapeutului sa isi faca o imagine despre fiecare persoana implicata in problema, despre reactiile si sentimentele membrilor familiei, despre interactiunea membrilor si permite o explorare mai buna a solutiilor posibile.

Problemele care pot fi explorate includ dificultati de relationare, de separare, pierderi, adaptarea la schimbarile specifice etapelor vietii, adaptarea la problemele de sanatate mentala si problemele de sanatate fizica, dificultatile produse de problemele care decurg din dependente.

Parenting

Terapeutul ofera parintilor copiilor de toate varstele , tehnici parentale eficace in scopul de a imbunatati relatia parinte-copil . De multe ori parintii vor incerca diferite tehnici de comunicare si stiluri parentale , dar pot descoperi ca stilul lor parental pur si simplu nu functioneaza . Parentingul asigura parintilor formarea abilitatilor care sa le permita sa isi dezvolte competentele de comunicare eficiente si tehnici disciplinare , in scopul de a administra problemele de comportament si conflictele relationale . Parintii sunt indrumati sa fie atenti la importanta insuflarii emotionale a bunastarii in viata copiilor lor , adica responsabilizarea copiilor , incurajarea unui sentiment de individualitate , imbunatatirea respectului de sine si furnizarea de dragoste si sprijin .

Tehnicile parentale includ dezvoltarea unor instrumente de adaptare a parintilor cu copii cu nevoi speciale , inclusiv ADHD , autism , etc .

Formarea de abilitati parentale , nu este necesara doar pentru parintii care au dificultati in cresterea copiilor lor , ci mai degraba este o parte integranta in procesul de a invata cum poti sa fii cel mai bun parinte .

Hipnoza

Mintea noastra are o parte constienta si o parte inconstienta.In inconstient sa afla stocate toate experientele noastre, toate resursele noastre.Daca noi reusim sa ne adresam inconstientului, putem accesa toate aceste resurse si experiente pentru a reusi sa ne rezolvam problemele.

Pentru a accesa inconstientul trebuie sa folosim diferite tehnici. Altfel, daca toate informatiile ar fi la suprafata starii de veghe constiente, ne-am bloca.

Cu siguranta vi s-a intamplat sa incercati sa va aduceti aminte un cuvant si sa nu reusiti oricat ati incerca. Sa renuntati si apoi, dupa un timp, acel cuvant sa apara foarte clar in mintea dumneavoastra. Atunci cand ati incercat sa va amintiti in mod constient nu ati reusit,dar pentru ca informatia exista in inconstientul dumneavoastra, acesta a continuat sa caute informatia si la un moment dat a adus-o in constient pentru a o putea folosi.

Sau poate vi s-a intamplat sa mergeti cu masina,si sa ajungeti la destinatie fara ca macar sa va amintiti pe ce drum ati mers. Si in cazul asta inconstientul a preluat ceea ce faceati in mod constient deoarece constientul se gandea la altceva.

Inconstientul detine toate informatiile de care avem nevoie pentru a ne rezolva problemele. Doar ca de multe ori nu putem ajunge singuri la aceste informatii. Tocmai de aceea hipnoza este utila.

Prejudecata conform careia hipnoza l-ar putea determina pe pacient sa reactioneze la orice fel de sugestii n-are nici o baza reala. Studiile au demonstrat faptul ca subiectul hipnotizat isi conserva integritatea morala si nu se supune niciunei sugestii care vine in contradictie cu propriul sistem de valori.

Pentru a se putea realiza ,hipnoza presupune o relatie de comunicare activa din partea pacientului. Acesta reactioneaza simultan pe mai multe planuri si devine autonom odata cu insusirea tehnicii de autohipnoza, deci hipnoza nu este o stare de hipersugestibilitate pasiva.

Hipnoza presupune utilizarea si dezvoltarea unor particularitati psihofiziologice obisnuite, care variaza de la individ la individ, deci hipnoza nu reprezinta un har.

Hipnoza nu presupune o stare de depersonalizare.

Hipnoza nu are la baza fenomene de conformism sau complezenta. Complezenta nu ar putea explica modul in care se produce anestezia prin hipnoza in cazul interventiilor chirurgicale.

Hipnoza nu reprezinta un “ser al adevarului”. Amintirile uitate, descoperite cu ajutorul hipnozei, nu au valabilitate decat daca sunt validate prin intermediul unor criterii exterioare, deoarece subiectul hipnotizat poate furniza date ce tin de memorie sau de imaginatie. Din acest motiv,utilizarea hipnozei in scopuri medico-legale nu este admisa.

Prin intermediul hipnozei se pun in actiune disponibilitatile latente ale fiintei umane.

Nu exista oameni mai hipnotizabili decat altii.Ceea ce este important este dorinta de a incerca, curiozitatea.

Nu e necesar sa te afli intr-o transa profunda pentru a experimenta fenomenele hipnozei si pentru a obtine o schimbare terapeutica.O transa lejera este suficienta in majoritatea cazurilor.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa lasati lucrurile sa se intample.

Activitate suspendata!

Incepand cu luna NOIEMBRIE 2019 , activitatea cabinetului este suspendata din motive personale. Multumim pentru intelegere.